VIDEO: Tinovul Mohos – taramul de poveste din Romania

Este duminica dimineata si ne-am decis sa plecam din Tusnad spre Lacul Sfanta Ana. Dupa un weekend relaxant cu SPA, ape termale si minerale, vrem sa mai adaugam inca o destinatie in agenda noastra de calatorii. Cred ca pentru mine este a patra oara cand ajung la Lacul Sfanta Ana, dar Arina nu a fost niciodata si ca sa nu ma plictisesc decid sa mai dau o cautare pe Google cu ,,ce sa faci cand ajungi la Sfanta Ana”.

Hopa, tocmai am gasit si un articol despre Tinovul Mohos, un loc de care nu am mai auzit pana acum. Numele este ciudat, dar parca e ceva ce ma atrage. Deschid pagina dupa pagina si incep sa caut cat mai multe lucruri despre acest loc unic. Cel putin asa il descriu toti cei care au trecut pe acolo. Dupa ce aflu ca este chiar langa Sfanta Ana ma oftic si mai tare Cum de nu am auzit pana acum de Tinovul Mohos?. Aceasta a fost si reactia noastra chiar după ce l-am vizitat. Banuim o anumita rezerva a localnicilor de a-l prezenta ca destinatie principala, tocmai din dorinta de a-l tine mai mult pentru ei, altfel nu imi explic de ce ai promova mai agresiv Lacul Sfanta Ana in detrimentul acestui taram de poveste.

Da, Tinovul Mohos este o alta lume, un taram unic, un loc in care iti dai seama ca stii atat de putine lucruri despre tara ta si ca nu e nevoie sa alergi dupa cai verzi pe pereti prin alte destinatii exotice. Ai tot ce iti trebuie si aici.

Tinovul Mohos poate fi vizitat la ore fixe, din doua in doua ore in extrasezon (si din ora in ora in timpul sezonului), incepand cu ora 10:00 si pana la ora 18:00. Un tur al tinovului dureaza aproximativ o ora.

P.S. Nenea din poza de la inceputul articolului este cel mai amuzant ghid pe care l-am intalnit vreodata. Va veti convinge singuri.

Hai cu noi in calatoria de la Tinovul Mohos si afla mai multe despre acest loc de poveste:

 

Lasă un răspuns