Save The Date cu peripeții

Am ajuns acasă la 3 dimineața. Când am parcat mașina, am tras amândoi aer în piept, iar eu am început să plâng. Era un mix de bucurie și de oboseală, după o zi mult prea lungă.. Eram fericiți că ne-au ieșit niște fotografii Save The Date absolut spectaculoase, însă încărcați negativ din cauza obstacolelor și a peripețiilor care au încercat să ne strice ziua. Una peste alta, am adormit cu zâmbetul pe buze, gândidu-ne la rezultat și la faptul că ne-am simțim foarte bine împreună cu fotografa noastră Betty și soțul ei, Flavius. Chiar povesteam toți patru că experiența noastră e de spus nepoților!

Ce s-a întâmplat mai exact? În primul rând, am plecat din București spre Bran mult mai târziu decât am plănuit. Ne creionasem în minte un itinerariu și câteva idei de poze pentru Save The Date, însă nu ne-am ținut de ele pentru că au intervenit lucruri neprevăzute. De ce tocmai în Bran? Pentru că acolo am găsit o căsuță de vis care se potrivea perfect ideii pe care ne-o făcusem despre pozele de interior pe care ni le dorim. Într-adevăr Căsuța Bunicii era de poveste.. Însă, din cauza faptului că am plecat mai târziu, iar afară se întunecă mai repede în sezonul rece, nu am reușit să facem fotografii afară pe prispa casei sau cu peisajul pitoresc de acolo. Am stat cred că aproximativ 40 de minute la căsuța unde am făcut câteva poze de interior desprinse de pe Pinterest. Imaginați-vă că am făcut undeva la aproximativ 200 km, doar pentru câteva poze. Sfatul nostru pentru voi este ca atunci când vă programați ședința Save the Date, să luați în calcul detaliile și să nu vă încăpățânați asupra unui lucru, ci să găsiți varianta cea mai convenabilă. De exemplu, noi am fi putut găsi o cabană mai aproape de București. Cu toate acestea, nu ne pare deloc rău că am reușit să vedem acel loc desprins din povești.

 

Bineînțeles că am ajuns și la vorba că planurile de acasă nu se potrivesc niciodată cu cele din târg.. De exemplu, am zis cu Rareș că putem face pozele de exterior în pădurea apropiată de casa lui (el stă în Urleta, județul Prahova), ca să nu avem probleme cu focul. Spunea Rareș că mai demult a încercat să aprindă un foc într-o pădure din Brașov și a avut probleme, iar la el acasă, pentru că este un cunoscător al zonei, nu am avea probleme dacă aprindem timp de 10 minute un foc. Ei bine, ghiciți ce? Pădurea din acea zonă era de foioase și nu se potrivea deloc conceptului nostru de Save The Date și nici a fotografei. Așa că am plecat de acolo.. Totuși nu ne-am oprit degeaba la el acasă pentru că acolo am avut toată recuzita pentru ședință. Ah, probabil nu știați asta despre Rareș: a adunat de-a lungul timpului o groază de chestii vintage la el în pod – pick-up, aparate foto, covoare, hartă veche etc. și ne-au fost foarte de folos la ședință! Deci, dacă nu aveți de unde închiria pentru ședințele Save The Date, știți la cine apelați, hahaha.

 

Probabil vă imaginați că am mai pierdut din timp și acolo, iar la dispoziție mai aveam doar 2 ore de lumină. Am hotărât cu Betty să ne oprim pe drum dacă vedem vreo zonă mai interesantă. Zis și făcut!  Ne-am învârtit de vreo 3 ori până să găsim o pădurice care să dea bine-n poze. Problema era că începuse să plouă și nu puteam face poze așa.. Ne-am întors din drum pentru că odată ce ne apropiam de Predeal începea să plouă din ce în ce mai tare. Până la urmă, ne-am întors spre Comarnic, unde nu ploua și am găsit o zonă de pădure, ghiciți unde?! În spatele unui cimitir! Daaa, pare dubios, dar pomii coniferi arătau extraordinar și dădeau superb în fotografii. Plus că în zonele cu cimitir mai mereu se aprind focuri și nu ne-ar fi comentat nimeni. Zis și făcut! Deci, dacă ați văzut la noi pe Instagram o serie de fotografii superbe din pădure, să știți că noi aveam ca priveliște cimitirul!

Cel mai mult ne-am bucurat că am reușit să surprindem într-o singură ședință foto, două anotimpuri! Eu visam la câteva fotografii cu zăpadă. Știu că din vară, de când am început să discut cu Betty despre ședința Save The Date, i-am zis că eu vreau poze la munte iarna. Tocmai de aceea le-am făcut la final de noiembrie, ca să prindem zăpadă. Și aceea a fost prima zi de zăpadă în România! Vă dați seama ce fericire pe noi când am auzit asta la știri. Așa că tot în drumul nostru, am oprit mașina și ne-am făcut câteva poze în zăpadă. De ele suntem maxim încântați!

Ne-am grăbit cu pozele în zăpadă pentru a ajunge la Căsuța Bunicii în Șimon, Bran, unde promisesem că ajungem după ora 2.. ei bine, am ajuns undeva la 6 seara.. A fost o ceață groaznică, zăpadă, trafic și toate nebuniile. Ne era și rușine de oamenii de acolo. Însă proprietarul a fost mai mult decât drăguț. Ne-a așteptat cu brațele deschise și ne-a povestit o groază despre acel loc de vis. Una peste alta, toată peripeția s-a declanșat după ce am terminat de făcut fotografiile..

Nu am reușit să mănânc nimic toată ziua! Eu eram leșinată deja… Iar ceilalți la fel, pentru că am făcut totul pe grabă și n-am avut timp să mâncăm. Nu voiam să întârziem mai mult la cabană și am zis că mâncăm după. Am ajuns până la urmă la o pizzerie din Bran unde ne-am „înfruptat”. Eu și Rareș ne-am dat seama că aveam majoritatea banilor pe card.. Iar acolo nu se accepta card. În fine, am rezolvat-o și pe asta cu dragii noștri fotografi. Însă beleaua a fost după.. Rareș și-a pierdut telefonul într-o baltă, s-a întors după el și l-a găsit. Deja ne încărcasem puțin cu emoții.. Se făcuse târziu și eram obosiți, abia așteptam să ajungem în București..

Dar cum să ajungem în București la timp? Să ne odihnim după o zi lungă? Într-un sat, am dat cu mașina peste o groapă extrem de adâncă. Ne-am speriat groaznic! Bineînțeles că am făcut pană. Și nu una, ci două! A fost o întreagă peripeție.. Am rămas în drum. La mașină se scoteau foarte greu roțile.. Aveam doar una de rezervă la noi. Până la urmă, am dat peste câțiva oameni și ne-au ajutat pentru o roată. Însă pentru a doua, a trebuit să mergem din benzinărie în bezinărie să o umflăm. Ce să mai zic că nu dădeam peste niciun service auto deschis noaptea. Nu puteam să ne oprim din 10 în 10 minute ca să umflăm roata.. mai aveam 100 de km până în București. Am avut noroc că eram mai aproape de Urleta, unde eu îmi țineam mașina, un Pegeout vechi din 2000. Am zis că o lăsăm pe cealaltă acolo și luăm „jerpelita” mea până în București. Când să ajungem acasă la Rareș și să facem schimb de mașini, ghiciți ce.. Pegeout-ul nu mai avea baterieee!! Am stat jumătate de ora cu redresorul. Ok, până la urmă am ajuns în București! Daaar, ca să terminăm ziua bine, ne-a oprit poliția. Noi nu știam, însă aveam niște probleme cu mașina, destul de mari. Ar fi trebuit să luăm o amendă imensă. Iar pe lângă asta reparația mașinei cu care am fost în Bran,  în urma impactului cu groapa a necesitat și ea o serie de bani băgați. Eram terminați!! Efectiv am început să plângem amândoi în fața polițistei. Norocul nostru a fost că ne-a iertat.. i se făcuse milă de noi, după ce i-am povestit toată aventura noastră de la Save the Date.

Cred că ăsta e cel mai lung articol pe care l-am scris vreodată și ultimul atât de lung pe care îl veți mai găsi aici, pe blog. Am vrut să vă împărtășim din povestea noastră plină de peripeții și în primul rând să învățați din greșeala noastră. Sfatul nostru este să fiți chibzuiți atunci când alegeți locația pentru fotografii, să aveți întotdeauna pregătiți bani cash la voi în caz de probleme și întotdeauna să vă luați o marjă de timp! Pentru noi experiența Save The Date a fost una care ne-a costat bani de reparații, multă oboseală (pentru că apropo, eu trebuia să mă trezesc a doua zi la 5:30 pentru niște filmări) și o serie de nervi. Cu toate acestea, când privim la superbele fotografii realizate de una dintre cele mai creative fotografe, sufletul ne radiază!

A fost o experiență pe care cu siguranță nu o vom uita niciodată și pe care o vom povesti cu zâmbetul pe buze nepoților.

Foto: Inspire Photography

Locație interior: Căsuța Bunicii, Șimon, Bran

Locație exterior: Comarnic, Brașov

Buchet iernatic: Cărți, Dulciuri și Flori

Make-up Arina: Claudia Neacșu

Lasă un răspuns