2018: Depinde de tine dacă va fi mai bun

Sincer să fiu, cred că trecerea către un nou an este momentul în care partea filozofico-motivatoare se trezește în mulți dintre noi. Până și Garry V ar fi invidios. Dintr-o dată suntem gata să ieșim din zona de confort, să facem lucruri mărețe, să mergem la sală în fiecare zi și să schimbăm lumea în doar 365 de zile. Deși pare, nu este chiar atât de simplu, iar cei care vă promit rețete minune, mint cu nerușinare. Și coaching-ul superficial poate fi o metodă de a face bani. Vrei succes? Nu-l poți avea peste noapte iar excepțiile sunt puține. Totuși ca toate planetele să se alinieze pentru noi, muritorii de rând, e nevoie ca multe constante ale ecuației să fie clare și să nu se transforme în necunoscute. De aceea, acum, în prag de an nou vreau să îți reamintesc anumite lucruri pe care ar trebui să le știi an de an, nu doar în prima săptămână din ianuarie când vei posta pe Facebook sau #Insta citate inspiraționale și mesaje de Anul Nou.

Plănuiește

Una dintre cele mai bune decizii pe care am putut să le iau anul acesta este aceea de a încerca să urmez o rutină zilnică. Cuvântul „rutină” poate părea plictisitor și de evitat, dar fără o planificare clară a zilei am observat că ratez multe dintre lucrurile pe care trebuia să le rezolv. Înainte de a merge la somn, notez lucrurile pe care le am de rezolvat ziua următoare și de asemenea le grupez în funcție de importanță.
Ia pixul în mână, deschide agenda și începe să scrii. Ce vrei de la ziua de mâine? Dar de la anul 2018? Deschide agenda în fiecare zi și reamintește-ți care sunt țintele pe care ți le-ai pus. Dacă e greu cu agenda și pixul există numeroase aplicații pentru notițe pe smartphone.

Descoperă factorul motivant din viața ta

În fiecare dintre noi există un factor motivant unic. Spun unic pentru că suntem diferiți. Pentru mine și Arina, online-ul, este lucrul care ne mână zi de zi și ne face să lucrăm mai mult, să învățăm și să experimentăm. Cele mai multe discuții dintre noi sunt despre social media, blogging, vlogging și tot ceea ce ține de acest domeniu. Astfel ne-am dat seama că un proiect comun în online ne-ar ține motivați zi de zi. Așa a luat naștere The Millennial Family.
Analizează-ți vorbele, faptele și gândurile. Dacă vorbești toată ziua despre fotografie, DSLR-uri și obiective poate este cazul să te îndrepți spre domeniul acesta. Sau poate ți-ai dat seama că ești o persoană persuasivă. De ce nu te apuci de vânzări?
Fă din 2018 anul în care îți descoperi factorul motivant și lucrează zi de zi pentru ceea ce îți aduce energie și satisfacție. 

Chase people, not dreams

Chiar dacă faimosul citat spune fix invers (Chase dreams, not people) va trebui să îl contrazic de data aceasta. Suntem înconjurați în primul rând de oameni. Desigur, fiecare are visul său, dar visele mărețe se construiesc cu ajutorul oamenilor din jurul tău. Caută oameni de la care să înveți, oameni care te motivează, oameni care îți spun când greșești și oameni care cred în ideile tale. Ai nevoie de exemple vii. Găsește-ți un mentor și stai pe lângă el, fură meserie și învață să dai mai departe.

Ce fac pentru ceilalți?

Învață că tot ceea ce faci îi poate ajuta sau nu pe cei din jurul tău. Ai o idee măreață? Un vis pe care vrei să îl împlinești în 2018? Vrei să-ți faci un blog și să devii faimos? Sau să începi o afacere? Elon Musk declara: „Pentru mine, banii nu au fost niciodată importanți, ci rezolvarea problemelor pe care umanitatea s-ar putea să le întâmpine în viitor”. Dacă vrei să ai succes trebuie să gândești în acești termeni. Lasă deoparte egoismul și vizualizează modul în care țintele tale vor face lumea un loc mai bun sau vor ajuta un anumit grup de oameni.

Muncește, muncește, muncește.

Degeaba plănuiești, dacă nu începi să muncești. Trebuie să începi să creezi contextul în care visul tău poate să crească. Vor fi oameni care îți vor spune că munca asiduă nu îți face bine și că trebuie să te oprești sau să o lași mai moale. Nu-i asculta. Acești oameni nu se bucura de munca pe care o fac și încearcă să te convingă și pe tine că așa este viața. Dacă ți-ai descoperit factorul motivant nimic nu te poate opri. Lucrează pentru visul tău zi și noapte. Nimic nu va fi mai satisfăcător decât rezultatele pe care le vei avea.

Și acum, ce îți dorim noi pentru 2018? În primul rând, să fii iubit și să iubești necondiționat, atât pe omul care îți este zi de zi aproape, dar și pe toți din jurul tău. Pentru că dragostea, schimbă, înalță și împlinește! Nu uita, ca anul acesta să îți propui să devii cea mai bună variantă a ta, să fii încăpățânat când vine vorba despre obiectivele tale și să fii mândru la final de an de toate lucrurile pe care le-ai realizat. Dacă 2017 a fost un an bun pentru tine, propune-ți ca 2018 să fie unul excepțional! 

Lasă un răspuns