Cele mai bune restaurante cu specific mediteranean din București

on

Se spune că bucătăria mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase și totodată apreciate bucătării din întreaga lume. Și pe bună dreptate dacă stăm să ne gândim la toate preparatele absolut di-vi-ne care cu ușurință se pot încadra printre preferatele noastre. Să fim serioși acum, cine nu adoră o pizza ca la mama ei acasă sau pastele cu un sos de-l mai găsești doar prin orășelele de prin Italia? Pentru că specificul mediteranean este unul dintre favoritele mele, am luat la pas Bucureștiul și am descoperit 5 restaurante unde mânânc și mă simt ca în vacanță de fiecare dată când le pășesc pragul.

Poesia

Atât pot să spun: o adevărată „poesie” pentru papilele mele gustative.. Ok, nu doar atât. Am fost cucerită instant de un decor pe care l-aș fi putut admira ore-n șir și de fiecare mic detaliu care mă ducea cu gândul la frumoasa Italie. Terasa cochetă cu fotoliile cozy sunt ideale pentru o porție bună de relaxare, iar în interior se creează un cadru romantic, perfect pentru o cină în doi. În ceea ce privește mâncarea, pe lângă faptul că fiecare farfurie e Instagram friendly, gustul fiecărui preparat te va face să te întorci și-a doua, și-a treia oară în acest restaurant. IMG_6566IMG_6563

Pasta Restaurant

Nu știu tu, dar eu n-aș putea refuza niciodată o porție de paste. Cei care mă cunosc foarte bine, știu că asta-i mâncarea mea favorită. Vă dați seama, câtă bucurie a fost pe mine când am descoperit că în București există un loc dedicat exclusiv pastelor. Și nu orice loc.. Fie că alegi să mergi la Pasta din zona Floreasca sau cel de pe Calea Victoriei, vei avea parte de un adevărat răsfăț culinar. Eu am fost la cel de pe Floreasca, iar terasa intimă, cu bucătăria la stradă, cu personalul extrem de atent și pastele senzaționale, m-au convins să-l recomand la toți apropiații, iar astăzi ție. Apropo, ce mi se pare foarte tare la acest restaurant, este ideea de ați face singur pasta: îți alegi tipul de pastă favorită (eu am ales maccheroni), după care optezi pentru sosul care îți face cu ochiul.

IMG_0546IMG_0515

Trattoria Garibaldi

La Trattoria Garibaldi pot spune că am experimentat sentimentul pe care-l avem atunci când mergeam în vacanțe prin Toscana. De-ndată ce am luat loc la masa de pe terasa absolut fermecătoare, m-am transpus într-o poveste desprinsă de pe plaiurile italienești. Mi s-a confirmat și mai mult acest sentiment în momentul în care am gustat din pizza cu blat subțire exact ca cel din Italia. De la Garibaldi poți comanda o mulțime de preparate mediteranene, de la pizza și paste, la risotto și dulciuri specifice. Dacă ai drum prin centrul Bucureștiului și ți-e poftă de ceva bun de tot, poți trage o fugă până la Trattoria Garibaldi pentru că se află la doar 5 minute distanță de Piața Unirii.

IMG_8748

Noa Restoclub

Deși la Noa Restoclub poți savura preparate internaționale, eu m-am bucurat de gustul unor specialități mediteranene care mi-au rămas în gând, așa că l-am trecut la această secțiune. Pentru pasionații de gastronomie, Noa este un adevărat paradis culinar. Pe lângă mâncarea delicioasă preparată la standarde înalte, ambientul clasic cu accente urbane este ideal atât pentru o întâlnire business, un prânz cu prietenii, cât și pentru o seară relaxantă în cuplu. Situat pe Calea Victoriei, Noa Restoclub este un loc modern și cool, perfect pentru o ieșire memorabilă prin zona centrală a Bucureștiului.

IMG_6571

Lugo

Știu că suntem în septembrie, iar terasele nu par a fi cea mai bună opțiune, daaaar… am o veste bună pentru voi. Lugo este recunoscut pentru super terasa urbană cu muzică live care a intrat în inima bucureștenilor, dar atenție.. poate fi o variantă foarte bună și în sezonul rece pentru că interiorul este unul spectaculos! Deși n-am făcut o poză ca să vă arăt, credeți-mă pe cuvânt.. sau mai bine vedeți cu ochii voștri. Nu doar design-ul și atmosfera te vor face să îți aduci toți prietenii acolo, ci și mâncarea senzațională din bucătăria mediteraneană, gătită într-un mare fel. Aici vei găsi cel mai bun pește și deserturi care îți vor răsfăța simțurile.

Processed with VSCO with c1 preset

Sursă foto: unsplash.com, arhivă personală

Lasă un răspuns