Ce am fi dacă nu am iubi?

„Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei.”

Iubesc. Iubesc mai mult ca niciodată. Iubesc cu toată ființa mea, așa cum Soarele iubește Pământul și Marea, nisipul. Iubesc ca și cum e ultima zi în care mai pot face asta, în care parcă ar trebui să profit de ultima îmbrățișare, ultimul sărut, ultima privire. Cine ar fi zis că iubirea poate însemna atât de mult? Că iubirea defapt e totul. Că ea ne face mai buni, ea ne împlinește și ne-a duce fericire atunci când umbrele apar. 

De când suntem NOI, totul s-a schimbat. Ne-am schimbat. Fiecare zi e diferită, parcă mai plină de sens și bucurie când știm că o împărțim în doi. Auzisem de dragoste adevărată, dar poate am avut momente în trecut când ne-am îndoit că ar putea exista. Că totu-i superficial, doar obligații sociale și sentimente trecătoare. Că nu putem fi fericiți la nesfârșit, că lucrurile care se strică se-aruncă, că a lupta e mult prea dificil și a face compromisuri e imposibil. Vedem asta peste tot. La oamenii din jur, poate la prietenii noștri, la TV și pe rețelele sociale. Parcă toate relațiile se destrămă, pare că nimic nu-i autentic, nu-i real. Cu toate astea, noi am ales FERICIREA. Am ales să luptăm pentru asta! Am ales să ne iubim cu fiecare secundă mai mult. Pentru că știm că dragostea se schimbă pe zi ce trece. Că dragostea e diferită și mai frumoasă cu fiecare etapă. Că se transformă pe măsură ce anii trec.

Suntem tineri și ne iubim ca doi nebuni. Și ne vedem așa iubindu-ne și peste 5 ani și peste 10 și peste 20. Pentru că iubirea nu are dată de expirare. Da, nu știm ce va fi mâine sau peste ani, dar ceea ce știm e că nu vrem să ne dăm bătuți într-o societate în care se pare că preferăm să dăm cu șutul în loc să avem răbdare cu puzzle-ul din fața noastră. Ne luptăm cu o societate în care mai bine fugim în brațele altcuiva în loc să comunicăm, să ne înțelegem, să găsim soluții. Am ales să fim doar NOI doi, o familie! Pentru că familie înseamnă să nu fugi atunci când ești în impas. Familie înseamnă locul în care te regăsești, locul în care te întorci și după o ceartă, locul în care îți găsești liniștea și momentul de respiro după o zi plină de agitație.

Ce am fi dacă nu am iubi? Doar trecători, care încearcă să-și găsească sensul în neant. Iubirea e în cele mai mici lucruri. Iubirea ne face mai buni. Iubirea ne transformă în cea mai bună variantă pe care ne-am imagina-o. Când ești iubit și iubești, transmiți asta prin toți porii tăi. Automat vei emana în jur un vibe care te va înconjura de oameni frumoși. Și cum ne dăm seama că iubim cu adevărat? E simplu. Nu trebuie să ne facem că iubim, doar pentru că e cool să avem un partener sau să ne mințim că e ceea ce trebuie, când defapt e doar o amăgire. Când apare acea iubire care vrea să rămăi acolo toată viața, vei simți asta din prima secundă. Pur și simplu vei amorți și nu vei mai vedea nimic altceva în fața ochiilor. Doar pe ea sau el. Atât!

La prima noastră întâlnire el a spus: „Știi? Ai să vezi că noi doi ne vom iubi toată viața!” Atunci nu i-am răspuns, deși simțeam asta. Părea ireal. Un vis din care nu m-aș fi trezit. Astăzi, știu că acel vis este de fapt povestea noastră de dragoste atât de reală. Astăzi, îi dau dreptate așa cum am făcut-o și în prima zi. Doar că astăzi, am curajul să o zic și s-o scriu aici.

Noi doi, un întreg.

Mulțumim Rotund Perfect pentru ședința foto care a reușit să transmită atât de frumos iubirea noastră!

Lasă un răspuns