5 moduri prin care călătoritul te face mai sănătos

Dacă ți-ai luat concediu ca să-ți renovezi casa, faci o mare greșeală. Ai nevoie de câteva zile în care să te refaci, să îți încarci bateriile și să revii în forță, cu mintea limpede, la muncă. Nu suntem roboți și pentru că suntem oameni avem nevoie de revizii periodice în care să călătorim. Să lăsăm contextul în care trăim în urmă, să experimentăm noi culturi, să ne bucurăm de peisaje breathtaking și să cunoaștem oameni diferiți. Despre asta este călătoritul.

Noi am simțit pe „pielea noastră milenială” că nimic nu e mai fain decât călătoritul, dar de data aceasta venim în fața ta cu argumente solide, demonstrate de oamenii de știință.

Călătoritul, un puternic antibiotic

Călătoritul te expune la diferite medii pe care corpul tău nu le cunoaște. De asemenea este cunoscut că există bacterii care trăiesc doar în anumite părți ale lumii, astfel corpul tău va dezvolta anticorpi mai puternici și mai variați de fiecare dată când călătorești. Studiile arată că expunerea la praf și chiar și anumite boli minore vor face sistemul de apărare al corpului mult mai puternic.

Călătoritul scade nivelul de stres

Și poate că afirmația aceasta nu este o noutate pentru tine. Dar, s-a demonstrat științific faptul că atunci când călătorești ești mai fericit și cu risc scăzut de depresie. Chiar și la o lună după vacanță, cei care au călătorit se simțeau mult mai bine.

Călătoritul îmbunătățește capacitatea creierului tău

Călătoritul îți deschide mintea. Întâlnești oameni noi, te adaptezi situațiilor nemaiîntâlnite și devii mult conștient din punct de vedere cultural. Toate aceste lucruri fac bine creierului tău. Studiile arată că există o legătură puternică între călătorit și creșterea creativității. De asemenea, cei care călătoresc sau care studiază în străinătate tind să fie mai deschiși și mai stabili emoționali.

Călătoritul scade riscul bolilor de inimă

Pentru că oamenii care hoinăresc departe de casă prin locuri uitate de lume sunt mult mai puțin stresați, sau cel puțin își doresc să ia o pauză de la toată nebunia de acasă. Framingham Heart Study este un proiect care studiază viața rezidenților din Framingham, un orășel din Massachusetts. Cercetătorii au descoperit că femeile cu vârsta cuprinsă între 45 și 64 de ani care și-au luat vacanțe odată la 6 ani sau chiar mai mult, au dezvoltat risc crescut de a suferi un stop cardiac în comparație cu femeile care s-au bucurat în vacanțe de cel puțin două ori pe an.

Are dreptate Arina când mă bate la cap să ne luăm lumea în cap și să ne plimbăm fără nici un stres.

Călătoritul îmbunătățește forma fizică

Călătoritul înseamnă adesea ore întregi într-o serie de vehicule în mișcare, dar înseamnă de asemenea, o mulțime de oportunități ca să fii mai activ. Când călătorim, vrem să încercăm lucruri noi, să simțim vibe-ul orașului și să vedem cam tot ce e de văzut. Am cheltuit bani pentru a ajunge acolo la urma urmei, deci avem mai multe șanse să încercăm un sport extrem, să hoinărim pe străzile orașului mult mai mult decât acasă. Și chiar dacă intenționați să rămâneți toată ziua pe plajă, află că mersul pe nisip îți va forța mușchii să lucreze de două ori mai tare.

Lasă un răspuns