5 lucruri care ne plac la BMW i3

BMW i3 este mașina care ne-a fermecat și ne face să spunem cu toată încrederea că este mașina ”the most millennial” de pe piață. Desigur, nu vorbim despre o mașină cu motor clasic ci despre o electrică de oraș care se simte ca un hot hatch. Sunt multe motive pentru care mașina aceasta ne-a plăcut mult, dar astăzi am ales doar cinci dintre ele. Descoperă-le împreună cu noi.

1.Accelerația

Surpriza cea mai mare pe care am avut-o este faptul că deși este o electrică pe care ți-o cumperi ca să o conduci cumințel și să regenerezi energia la frânare, BMW i3 te împinge să apeși accelerația până la podea. Și după ce ai apăsat-o, naveta spațială pleacă și aproape simți că vrea să decoleze. 0-60 în trei secunde jumătate, adică vei lăsa mașini mult mai puternice în spate. Desigur nu se compară cu un Model S de la Tesla care m-a lăsat fără cuvinte. Totuși, este o distracție cu ea prin oraș mai ales când pleci primul de la semafor sau când ai chef de puțină adrenalină. Cu mâna pe inima spun că BMW i3 este cel mai hot și mai distractiv EV de oraș.

2.  Interiorul

În versiunea testată de noi, interiorul este superb. Lemnul de pe bord este de eucalipt provenit din plantații certificate din Europa, în timp ce panourile ușilor și părți ale bordului sunt realizate din kenaf. Adică, o plantă tropicală înrudită cu nalba care produce o fibră asemănătoare cu iuta. De asemenea cei de la BMW au tratat pielea de la interior printr-un proces natural în care se utilizează extract din frunze de măslin. Practic ai o mașină care este prietenoasă cu mediul înconjurător și care la casare va putea fi.

3. Designul

Am condus multe mașini prin București, unele chiar exotice, dar sincer vă spun că BMW i3 este mașina care a întors cele mai multe capete până acum. Ba chiar ,mi s-a întâmplat ca cineva să mă întrebe la semafor dacă mașina este concept. Micul OZN are un design îndrăzneț, dar foarte bine gândit. Astfel, inginerii au reușit ca la exterior mașina să pară mică în timp ce la interior spațiul imens și poziția înaltă de la volan te vor surprinde. Mi s-a întâmplat ca în trafic să trec pe lângă anumite suv-uri mici și să observ că eram la același nivel cu șoferul, deci mașina oferă vizibilitate excelentă în oraș. Totuși, deschiderea ușilor din spate care nu se face decât dacă și cei din față deschid ușile, lasă de dorit. Cred că BMW poate lucra la acest capitol.

4. Costul pentru 100 de kilometri

Pot spune foarte sigur pe mine că poți circula cu BMW i3 pe gratis, atâta timp cât știi pe unde să încarci mașina prin oraș. Există numeroase stații de încărcare gratuite pe la magazine și dacă mergi la cumpărături poți lăsa mașina la încărcat. Noi am ales să o încărcăm la BMW România în Băneasa unde am încărcat-o de la de la 0 la 80%, în doar 30 de minute.

Dacă ai o priză normală în garaj, de 220V, o să dureze o noapte să-ți încarci BMW-ul. Dacă o încarci de acasă prețul pe 100 de kilometri este aproximativ 7 lei. Comparativ cu 40-50 de lei, media pentru o mașină cu motor clasic este un real câștig. Unde mai pui că ești scutit de anumite taxe și impozite dacă ai mașină electrică.

5. Factorul Millennial

Așa cum spuneam în introducere, BMW i3 este mașina care rezonează cel mai bine cu generația noastră, a milenialilor. Suntem atenți la mediul înconjurător, ne dorim să facem economii atunci când călătorim, suntem dependeți de oraș și de asemenea apreciem lucrurile de calitate care au un design inovator. i3 reușește să însumeze toate aceste calități și credem că este mașina potrivită pentru o familie tânără, din oraș și nu în ultimul rând, născută sub „zodia milenială”.

Ai urmărit CAR VLOG-ul nostru în care povestim cum ne-am cunoscut? Hai și pe YouTube! P.S: Nu uita să te abonezi.

Lasă un răspuns