5 carti pe care sa le citesti toamna asta (guest post Andreea Chiuaru)

Cu Andreea am facut echipa pentru un proiect la masteratul unde suntem colege si de atunci ni s-a pus la amandoua pata sa colaboram si pentru proiectele noastre personale. O urmaream de ceva timp pe Instagram si mi-a placut atat de mult ceea ce face, incat nu aveam cum sa nu o invit pe blogul meu sa ne recomande cateva carti preferate. Pentru si mai multe idei de lectura, puteti consulta blogul ei, dar si contul de Instagram dedicat proiectului Carte Diem.

Si pentru ca toamna este anotimpul perfect pentru o carte citita sub plapuma pufoasa si cu o ceasca de ceai in mana, iata o lista scurta de 5 carti cu care ati putea incepe lectura:

Sapiens. Scurta istorie a omenirii

Sapiens e o lectura necesara pentru toti cei ancorati in prezent, dar care nu se opresc din a-si pune intrebari. E drept, e departe de a fi o lectura de metrou, caci a o citi cu mintea in alta parte e, din punctul meu de vedere, egal cu a nu o citi. Avem nevoie sa intelegem cum am evoluat ca specie ca sa intelegem catre ce ne indreptam.

Un barbat pe nume Ove

Un barbat pe nume Ove pare o carte scrisa dupa o reteta a succesului. Backman a cucerit milioane de cititori deja prin servirea unei lectii importante: chiar si in spatele celui mai ursuz mosneag se poate ascunde un om cu un suflet urias.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by professional bookworm ? (@andreea_chiuaru) on

Povestea slujitoarei

Desi romanul lui Margaret Atwood a fost publicat în anii 80, multi dintre cititori au auzit de el abia dupa difuzarea serialului. Actiunea are loc intr-un viitor distopic in care femeile si-au pierdut toate drepturile si devin „slujitoare” ale barbatilor. Romanul este scris sub forma marturieri lui Offred, una dintre slujitoare, al carei singur gand care ii da putere este dorinta de a-si regasi sotul si copilul.

Tetralogia Napoletană

Trisez putin ai recomand o serie in locul unei singure carti. Iar faptul ca va fi curand ecranizata si disponibila pe HBO GO este doar un motiv in plus. „Tetralogia Napoletană” cuprinde patru volume si este o adevarata oda dedicata prieteniei si maturizarii, pe fundalul unui Napoli murdar, haotic si macinat de saracie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by professional bookworm ? (@andreea_chiuaru) on

Scrisori din insula Guersney

Ultima mea recomandare se indreapta catre cititorii romantici care inca viseaza in secret sa primeasca o scrisoare romantica de la persoana iubita. De ce spun asta? Pentru ca, in Scrisori din insula Guersney, intreaga actiune este cuprinsa intr-un teanc de scrisori. Doar ca, dincolo de povestea de dragoste, romanul este o adevarata declaratie de dragoste adresata lecturii si puterii sale de a crea prietenii si chiar de a ne ajuta sa supravietuim.

Care sunt cartile pe care ti-ai propus sa le citesti toamna aceasta?  ?

Lasă un răspuns